FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

28 Ağustos 2012 Salı

28.08.2012 Gençlik Aktivitesi ''Barış İçin müzik Vakfı '' Öğrecilerine Eğitim Desteği


Geçen yıl Fethiye Kültür ve Sanat Günlerinde ilk kez tanışılan grupta her şey, 2005 yılında, Edirnekapı’daki bir ilköğretim okulunda başladı. Mehmet Selim Baki, “Barış İçin Müzik” adını verdiği projesi için alt gelir grubunda olan 7-14 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere müzik eğitimi vermeye başladı.


Amaç mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de imzalayarak taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin "çocukların kültürel ve sanatsal yaşama tam olarak katılma hakları ile bu konuda uygun ve eşit fırsatlar yaratılmasının teşviki" ve "çocukların barış, hoşgörü, cinsler arasında eşitlik duygularıyla, etnik, ulusal veya dini ayrımcılıktan uzak, dostluk ruhuyla yaşam sorumluluğu almaya hazırlanmaları ile ilgili maddeler BARIŞ İÇİN MÜZİK' in hedefleriyle örtüşmektedir.

Fethiye Lions Kulübü olarak hedeflerini benimsediğimiz vakfın bu konularda katılımcı bir modelle toplumsal bir bilinç oluşturmada katkı sağlayabilmesi için bağışladığımız 500 adet nota defteri, 500 adet kalem, 500 adet silgi hediyesi bizleri mutlu etmiştir.


Umut Coşku Paylaşımla daha nice hizmetlerimizde gençlerle birlikte olmak dileklerimizle…

24 Ağustos 2012 Cuma

24.08.2012 '' Bir Öğrenci de Sen Giydir '' Kampanyası

İzmir Karşıyaka Lions Kulübünün geleneksel “Bir öğrenci de sen giydir” kampanyasına katkıda bulunulmuştur.

75 TL tutarındaki bağış maddi durumu müsait olmayan  bir  öğrencinin  eğitim hayatına başlarken  okul kıyafeti ve kırtasiye giderlerini karşılayacaktır.

Acı Kaybımız



Marmaris Yalı Lions Kulübü Kurucu Başkanlarından Sayın Lion Semra Erel  Hanım'ın Vefatını öğrenmek tüm sevenlerini, Lions ailesini acıya boğmuştur.
Kendisine Allahtan Rahmet,  Kederli Sevenlerine Başsağlığı dileriz.

23 Ağustos 2012 Perşembe

Acı Kaybımız










Antalya Falez Lions Kulübü üyesi ve 2012 – 2013 Çalışma dönemi Üyelik-Genişleme-Üyeliğin Korunması Takımı görevlilerinden Sayın Ln. Mehmet Tahsin Saygılı’nın Ağabeyi Güler Saygılının vefatını öğrenmek bizleri çok üzdü.
Merhuma Tanrıdan Rahmet ailesine ve yakınlarına Başsağlığı diliyoruz.

20 Ağustos 2012 Pazartesi

20.08.2012 Şeker Bayramı Kutlamamız

Fethiye Lions Kulübü Bayramlaşma Buluşmasını geçmiş dönem Başkanlarımızdan Sn. Ln. Vasfiye Doğan evsahipliğinde kıymetli konuklarımız ve sevgili üyelerimizle gerçekleştirdik.
Bayram coşkusunu hep birlikte hissetmenin mutluluğunu yaşadık.



15 Ağustos 2012 Çarşamba

15.08.2012 : 4.Genel Toplantı


Kulübümüzün 2012-2013 hizmet dönemi 4.Genel toplantımız 15 Ağustos 2012'de Atapark Otel Fethiye'de 19 üyemiz, 6 geçmiş dönemden burs verdiğimiz öğrencimiz ve 1 Haytav Federasyonu üyesi konuğumuz ile başkanımız Sn. Ln. Esin Artun başkanlığında yapılmıştır.


Geçmiş hizmet dönemlerimizden burs verdiğimiz 6 öğrencimiz konuk edilip ,onlara teker teker söz verilerek durumları hakkında bilgi alındı.

Yönetim Çevresi Alzheimer Komitesi üyesi, geçmiş dönem başkanlarımızdan Sn.Ln. Mukaddes Aydemir konuk burslu öğrencilerimize ve üyelerimize Lions hakkında bilgi ve Atatürkçülükle ilgili bir konuşma yaptı.

Sn. Ln. Filiz Gürkan Hanım'ın konuğu Haytav üyesi Sn. Gül Turan ile hayvan hakları hakkında ve 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.



Bu yıl eğitimi biten burslu öğrencilerimizden Beste Yılmaz tarafından gönderilen teşekkür çiçeği sponsoru olan üyemiz Sn. Ln. Şadan Yöndem'e Kulüp Başkanımızca takdim edildi.
Duygulu anların yaşandığı toplantımızın bu bölümde temennimiz nice öğrencilerimizin başarıları ile bizlere böyle güzellikler yaşatması.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

12.08. 2012 Minare Köyü İftar Yemeği

Fethiye Lions Kulübü üyeleri Başkan Sn. Ln. Esin Artun Başkanlığında Mübarek Ramazan ayının 23. gününde Fethiyemizin 268 nüfuslu Minare Köyü halkı ile düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Birlik beraberlik duygularının yoğunlaştığı bu mübarek ayda Müslümanların sevgiyi, dostluğu , ekmeğini paylaşmasının güzel bir örneği sergilendi.



 Büyük bir coşku ve heyecanla hazırlanarak pişirilen yemekler köy halkına Fethiye Lions Kulübü üyeleri tarafından ikram edildi. Onlarla birlikte dualar eşliğinde açılan orucun huzur ve mutluluğu yaşandı.Fethiye Lions Kulübü Başkanı Esin Artun,” Bin aydan daha hayırlı gün ve geceleri içinde barındıran, nefislerimizin terbiyesine vesile olan aynı zamanda sıhhat bulduğumuz, özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayında, umut- coşku- paylaşımla Minare Köyü halkı ile aşımızı paylaşmanın hazzını yaşadık. Bu paylaşımın gerçekleştirilmesinde bize sonsuz destek veren Minare Köyü Muhtarı Sayın Şevki Koçyiğit’e ve eşi Melihat Hn. a, bizi sevgiyle kucaklayan ve davetimize katılan Minare Köyü halkına yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Fethiye Lions Club came together with Minare village of Fethiye which has 265 populations. This occation was a good example in unity of Muslim’s freandships and sympathy center within this sacred month. Fethiye Lions Club ‘members cooked and served fast-break meal for them by friendships and human emotions.


Basında çıkan Gazete Haberlerinden;





11.08.2012 118-R Yönetim Çevresi 4.Kesim 12.Bölge 1.Danışma Toplantısı

118R Yönetim Çevresi 4.Kesim 12.Bölge 1.Danışma Toplantısı Marmaris Yeniyüyıl Lions Kulübü ev sahipliğinde Marmaris'te gerçekleşmiştir.


Toplantıya Fethiye Lions Kulübü üyesi 118-R Yönetim Çevresi Alzheimer Toplumu Bilinçlendirme Komitesi üyesi Sayın Lion Mukaddes Aydemir,2012-2013 Hizmet Dönemi 118-R Yönetim Çevresi 12.Bölge Başkanı Kulübümüz üyesi Sayın Lion Nurcan İnce,2012-2013 Hizmet Dönemi Fethiye Lions Kulübü Başkanı Sayın Lion Esin Urgancı Artun,Kulübümüz 2.Başkan Yardımcısı Sayın Lion Emine Özlem Okatan Berk,Kulübümüz Sekreteri Sayın Lion Gül Çabuk,Kulübümüz Saymanı Sayın Lion Neriman Seke ve Kulüp Amiri Sayın Lion Evrim Gürsoy katılmışlardır.

2 Ağustos 2012 Perşembe

02.08.2012 2012-2013 Hizmet Dönemi 3.Genel Toplantımızı Gerçekleştirdik.

2012-2013 Hizmet Dönemi  3.Genel Toplantımızı Gerçekleştirdik.


Fethiye Lions Kulübü 2012-2013 Hizmet Dönemi 3. Genel Toplantısı Atapark Otel Fethiye'de Başkanımız Sn. Ln. Esin Urgancı Artun başkanlığında 02.08 2012 tarihinde gerçekleşmiştir.

Toplantıda önümüzdeki aylarda  yapılması düşünülen aktiviteler görüşülmüş, planlanmıştır.

Kulübümüz üyelerinden Yönetim Çevremiz Engellilere Destek Komitesi görevlisi Sn. Ln. Seniha Öztürk Hanım'a  , Yönetim Çevremiz Alzheimer Toplumu Bilinçlendirme Komitesi görevlisi Sn. Ln. Mukades Aydemir Hanım'a ve 12. Bölge Başkanımız Sn. Ln. Nurcan İnce Hanım'a toplantımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.




Umut-Çoşku ve Paylaşımla Hizmet Dünyasında başarılı bir döneme merhaba diyerek tüm insanlığa hayırlı olması dileriz.