FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

28 Aralık 2012 Cuma

Akut Fethiye Ekibi ,Deprem Semineri


Kulübümüz üyelerinden Sn. Ln. Zeynep Kocasinan kulübümüzü temsilen aynı zamanda bir Akut Gönüllüsü olarak Akut Fethiye Ekibinin Fethiye İlköğretim okulu öğrencilerine verdiği seminerde bulunmuştur.

27 Aralık 2012 Perşembe

Fethiye İşitme Engelliler Derneği ve Dünya Engelliler Köyü Dayanışma Gecesi

Fethiye Rotary Kulübü Başkanı ve üyeleri ile birlikte
Fethiye İşitme Engelliler Derneği ve Dünya Engelliler
Köyü için yapılan dayanışma gecesine katılmanın kıvancını yaşadık.

25 Aralık 2012 Salı

Yeni Yılda Onların da Sofrası Boş Kalmasın

 Marmaris Yeni Yüzyıl Kulübü'nün '' Yeni yılda onların da sofrası boş kalmasın'' sloganı ile gerçekleştirdikleri açlıkla mücadele kampanyasına
maddi destekte bulunarak paylaşmanın gururunu yaşadık.


23 Aralık 2012 Pazar

Açlıkla Mücadele

Yönetim Çevremiz Kulüplerinden Marmaris Yeni Yüzyıl Kulübü'nün '' Yeni yılda onların da sofrası boş kalmasın'' sloganı ile gerçekleştirdikleri açlıkla mücadele kampanyasına maddi destekte bulunduk.

21 Aralık 2012 Cuma

Fethiye Akut Kaymakam Kamil Nezih Okuş Operasyon Merkezi Ziyareti,21 Aralık 2012

Fethiye İlçemizin 1957 Depreminde Kaymakamı olan, ilk önce deprem sonrasındaki duyarlılığı ve aldığı tedbir önlemleri sayesinde binlerce hayatın kurtulmasını sağlayan, Merhum Kamil Nezih Okuş'un kızı Sayın Betül Bamyacı, Eşi Serhat Bamyacı ve oğulları Sarp ve Erk Bamyacı ile birlikte, Fethiye Belediye Başkanlığı'nın konuğu olarak 21 Aralık 2012 tarihinde Fethiye'ye geldiler. Fethiye Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan "Kaymakam Nezih Okuş Parkı"nın ve Fethiye Belediye Başkanlığı'nın Toplu Hizmet ve "41 Park" Açılışına katıldıktan sonra, yine 21 Aralık 2012 tarihinde, Merhum Kaymakamımızın adının verildiği AKUT Fethiye Operasyon Merkezi'mizi de ziyaret ettiler ve operasyon merkezimiz hakkında bilgi aldılar.

Kendilerine bu ziyaretlerinde Sn. Ln. Zeynep Kocasinan eşlik ederek kulübümüzü temsilde bulunmuşlardır.

19 Aralık 2012 Çarşamba

2010-2011 Dönemi Kulüp Mükemmeliyet Ödülü




2012 yılının son genel toplantısında, çalışma dönemimizin ilk 6 ayını değerlendirdik. Umut, coşku, paylaşımla yaptığımız hizmetleri hatırladık. Kalan 6 ayın daha da coşku ve hizmetlerle dolu olması yönünde çalışmalarımızın devam edeceğini tekrar dile getirdik. 




Toplantımıza konuk olarak katılan MD118-R Yönetim Çevremizin 2010-2011 Dönemi Genel Yönetmeni ve 2012-2013 Dönemi Konsey Saymanımız Sayın Lion Nasuhi Öndersev'in, 2010-2011 Dönem Başkanımız Sayın Lion Zeynep Kocasinan'ın yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda kulübümüze kazandırdığı "Kulüp Mükemmeliyet Ödülü"nü takdimini büyük bir onur ve mutlulukla yaşadık. 






2012'ye veda ederken, 2013 yılına küçük yeni yıl kutlamamız, hediyelerimiz, güzel dileklerimizle merhaba dedik.

13 Aralık 2012 Perşembe

Fethiye İşitme Engelliler Derneği ve Dünya Engelliler Köyü Dayanışma Gecesi,13 Aralık 2012

Fethiye Lions Kulübü 2012-2013 Çalışma Dönemi Kulüp Başkanı Sn. Ln. Esin Artun, Fethiye Rotary Kulübü Başkanı Sn. Rt. Bener Artun ve Rotar Kulübü üyeleri ile birlikte Fethiye İştme Engelliler Derneği ve Dünya Engelliler Köyü için yapılan dayanışma gecesinde kulübümüzü temsil etmişlerdir.

Kendilerine teşekkür ederiz.

12 Aralık 2012 Çarşamba

Fethiye Kültür ve Sanat Günleri Komite Toplantısı,12 Aralık 2012

Fethiye Lions 2010-2011 çalışma dönemi başkanımız,2012-2013 dönemi konsey sekreter yardımcımız Sn. Ln. Zeynep Kocasinan Fethiye Kültür ve Sanat Günleri Komite toplantılarına katılarak kulübümüzü temsil etmişlerdir.
Teşekkür ederiz.

5 Aralık 2012 Çarşamba

5 Aralık 2012 Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı 78. Yıldönümü

Kadın hakları ve kadınların erkeklerle eşitliği konusunda, Dünya ülkelerinde yoğun mücadele verilmiştir. Kadınlarımıza birçok batı ülkesinden daha evvel bu hak Atatürk tarafından verildi.
Kadınlar, Fransa ve İtalya'da 1946, İsviçre'de ise 1971 yılında seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur1926 yılında Büyük Millet Meclisi tarafından kabulle yürürlüğe giren ve Türk kadınlarını "şeriat" zincirinden kurtaran Medeni Kanun ile Türk kadınına bin yıl evvel kaybettiği hakların iade edilmesinin temeli oluşmuştur.
Artık kadın güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamış ve erkeğinin yanında sosyal faaliyetlere katılmaya hazırdır. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının Verilmesi Medeni Kanun ile erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına, 3. TBMM tarafından 3 Nisan 1930' da kabul edilen bir yasa ile belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır. 1931 yılında da Türk kadını ilk kez tıp dünyasında varlığını göstermiş ve ilk kadın cerrahımız çalışmaya başlamıştır. 4 Mayıs 1931' de ilk toplantısını yapan IV. TBMM tarafından 26 EKim 1932' de kabul edilen bir yasa ile Türk kadınına muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçilme ve seçme hakkı tanınmış; ertesi yıl da, 8 Ekim 1934' de kabul edilen ve 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren bir başka yasa ile kadın-erkek eşitliği alanında bütün haklar, "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" nın tanınmasıyla verilmiş oldu.
Atatürk Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından şöyle seslenmiştir:
“Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasî hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak lazım gelecektir. Türk kadını, evdeki medenî mevkiini selahiyetle işgal etmiş, iş hayatının her safhasında muvaffakiyetler göstermiştir. Siyasî hayatla, belediye seçimleriyle tecrübe kazanan Türk kadını bu seferde milletvekili seçme ve seçilme suretiyle haklarının en büyüğünü elde etmiş bulunuyor. Medenî memleketlerin bir çoğunda, kadından esirgenen bu hak, bugün Türk kadınının elindedir ve onu selahiyet ve liyakatla kullanacaktır.”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün öngörüsü ile bizlere uzun çalışmalar sonucunda verilen ''Seçme ve Seçilme Hakkımızı'' layıkı ile yaşayalım, yaşatalım...

2012-2013 Çalışma Dönemi Uluslararası Barış Afişi Yarışması

Lions Uluslararası Barış Afişi Yarışmanın MD118-R Yönetim Çevresi (Ege Akdeniz Bölgesi)'nde yapılan seçmelerine, Fethiye Lions Kulübümüzün sponsorluğunda katılan öğrencilerimizden Sevgili Fatma Yeşil Genel Yönetmen Özel Ödülü'ne, iki öğrencimiz de, Havanur Çelik ve İmren Bilgiç, Mansiyon ödülüne layik görülmüşlerdir.
Kendilerini yürekten kutlar, başarılarıın devamını dileriz.

5 Araık 2012 Dünya Leo Günü


Dünya’da ilk Leo Kulübü kurma fikri 1957 yılında Pensilvania'daki Glenside Lions Kulübü tarafından ortaya atılmış ve 5 Aralık 1957 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından LEO Kulüpleri Programı kabul edilerek benimsenmiştir....
Bu kapsamda Her yıl 5 Aralık günü ülkemizde ve dünyada Dünya Leo Günü olarak kutlanmaktadır.
Tüm Leo kardeşlerimizin 5 Aralık Dünya Leo Günü'nü gönülden kutluyoruz.

3 Aralık 2012 Pazartesi

Aralık 2012 Lions Uluslararası Barış Afişi Yarışması

Lions Uluslararasi Bariş Afişi Yarışmasının MD118-R Yönetim Çevresi (Ege Akdeniz Bölgesi)'nde yapIlan seÇmelerine, Fethiye Lions Kulübümüzün sponsorlugunda katılan öğrencilerimizden Sevgili Fatma Yeşil Genel Yönetmen Özel ÖdÜlÜ'ne, iki Öğrencimiz de, Havanur Çelik ve İmren Bilgiç, Mansiyon ödülüne layik görülmüşlerdir. Kendilerini yürekten kutlar, basarlarının devamını dileriz.